Dansschool Quick&Slow

Dé dansschool voor mensen met een beperking
 

Start dansseizoen 2022/2023

Op zaterdag 10 september a.s. gaan we weer starten met de Soos.

Vanaf donderdag 22 september starten onze Beweeg- en Danslessen weer.
Nieuw is dat we ook in de gymzaal van Lambertijnenhof gaan starten met op dinsdagmiddag om 16:00 uur Bewegen op Muziek en op donderdag om 16:00 uur met Zoemba.


We mogen weer dansen

Vanaf 20 januari j.l. zijn we weer gestart met onze beweeg- en danslessen, zowel 
in het OC van Sterrebos, als in het OC van het Spectrum.
Geweldig om al die blije gezichten weer te zien.

Helaas gaat de soos voorlopig nog niet door. De reden hiervoor is dat er nog steeds niet gedanst mag worden en iedereen een vaste zitplaats moet hebben.
De soos moet een feestje zijn en dat is het niet als iedereen op zijn stoel moet blijven zitten.
Zodra het anders wordt en de soos weer door kan gaan dan lezen jullie dit op de site of hoor je dat op een andere manier van mij.

NK 23 april 2022

3 Keer is scheepsrecht zeggen ze weleens, nou vergeet het maar, het NK is weer uitgesteld.
De nieuwe datum is: 26 november 2022. 
We hopen natuurlijk dat het Nederlands Kampioenschap 
dan wel doorgaat.


Special Olympics 10 t/m 12 juni 2022

Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen worden er in 14 Twentse gemeentes maar liefst 25 sporttoernooien en wedstrijden georganiseerd.
Dansen doet voor de 1e keer mee tijdens de Special Olympics Nationale Spelen. De wedstrijdlocatie voor het dansen is: Zalencentrum Rouwhorst in Oldenzaal.
Wie wil er mee?
Indeling:
- Vrijdag 10 juni, Openingsceremonie
- Dag 1, 11 juni 2022 Divisioning
- Dag 2, 12 juni 2022 Finales

Wat gaan we dansen:
Voor paren (2 dansers met een verstandelijke beperking) zijn er 3 aparte wedstrijden in de Engelse Wals, Tango en Quickstep.
Voor paren unified (1 danser met een verstandelijke beperking met een assistent (vrijwilliger) zijn er 3 aparte wedstrijden in de Cha-cha-cha, Samba en Rumba.Wat zijn de kosten?
Deze kosten gelden zowel voor deelnemers als vrijwilligers;
- Gehele weekend inclusief 2 overnachtingen: € 81,75
- Gehele weekend zonder overnachtingen: € 54,50

Alle bovenstaande kosten zijn per persoon en is inclusief eten en drinken.
Voor meer informatie over de Special Olympics verwijs ik jullie door naar de website van de Special Olympics:

https://specialolympics.nl/evenementen/special-olympics-nationale-spelen-2022/


Indien hierover nog vragen zijn, kan je die altijd bij mij stellen. Mocht er behoefte zijn aan een informatie-avond of -middag dan verneem ik dit ook nog graag.Stichting D.I.D.A. (Dutch Inclusive Dance Alliance

De stichting D.I.D.A. is opgericht ter promotie van de kunst van de dans. Als een middel van effectieve sociale integratie en sociale revalidatie voor Mensen met en zonder handicap.
—Dans bezit magische krachten die de zintuiglijke waarneming te boven gaan. Dit zonder acht te slaan op taal, cultuur, manier van leven of beperkingen.
—Het creëert wonderen en voegt extra’s toe aan de meest voorkomende gebeurtenissen. Het creëert mogelijkheden en verbindt.  Maar bovenal bereik je met dans hetgeen wat onbereikbaar lijkt.   Dansen is voor iedereen en kan met iedereen.  (De ultieme inclusie)
—De Dida is in november 2019 opgericht door Alex en Jacqueline Glijn, welke beiden in Nederland en de wereld bekend staan om hun Inclusieve Rolstoeldans. Beiden zijn instructeurs en specialisten in inclusie dans.   In oktober 2019 zijn zij in Moskou door de president van de W.I.D.A gevraagd het concept van de
Russische stichting over te brengen in Nederland en een nauwe samenwerking aan te gaan met de deelnemende landen.  Mede door dit verzoek en het enthousiasme voor dit concept is er ingestemd en is de D.I.D.A officieel een partner.
—Door de DIDA is besloten het festival in Schiedam te houden.  Dit omdat dit de thuisbasis is en omdat de stad cultureel interessant is.   Het is de bedoeling om het festival de eerste keer geheel vanuit sponsering gestalte te geven.  Dit houdt praktisch in dat er 1,5 jaar nodig is om te lobbyen en partijen te vinden die zich voor dit fantastische concept willen in zetten. Ondertussen zijn er al gesprekken gaande en zijn er veel mensen die geïnteresseerd zijn.  Het uiteindelijke doel zal een terugkerend festival in Schiedam zijn met als 1e prioriteit de deelnemers een onvergetelijk festival te bieden met een vooruitzicht voor het jaar er na.  Een bijkomend plan is om diverse samenwerkingsverbanden te creëren voor de stad Schiedam en daarnaast deze op de (inclusie) wereldkaart te zetten.

Margot is vanaf 11 november bestuurslid (secretaris) bij Stichting Dida.

Neem gerust een kijkje op de website van Stichting Dida:
www.stichtingdida.nl